ESEP ve eTwinning Nedir

30 Eylül 2022 tarihinden itibaren Avrupa Komisyonu tarafından eTwinning ve School Education Gateway platformları birleştirilerek ESEP (Europian School Education Platform) adı altında yeni bir eğitim platformu üzerinden  https://school-education.ec.europa.eu/tr öğretmenlerin kullanımına açıldı.

Öğretmenler, eTwinning’te, Erasmus+ programına katılan ülkelerden meslektaşlarıyla ve öğrencileriyle birlikte yerinde ve çevrimiçi aktiviteler düzenler ve yürütürler. TwinSpace ortamının desteğiyle işbirlikçi projelerde yer alırlar. Ulusal Destek Kuruluşları, eTwinner olmaya yönelik kullanıcı kayıtlarını doğrulamaktan ve böylece platformu güvenli tutmaktan, destek ve rehberlik sağlamaktan ve öğretmenlerin çalışmalarını Ulusal Etiketler ve Avrupa Kalite Etiketleri ile tanımaktan sorumludurlar. Yıllık eTwinning kitabında, en yenilikçi projeler ön plana çıkarılır. Seçkin projeler, eTwinning Avrupa Ödülleri ile ödüllendirilir ve proje galerisinin bir parçası olurlar.

12.06.2023 152