Projemizin Müfredata Uygunluğu

Projemizin Müfredata Uygunluğu

05.12.2021 275

Projemizin Müfredata Uygunluğu – The suitability of the project to the Curriculum

 

7. Sınıf Öğretim Programı, Avrupa Dilleri İçin Ortak Başvuru Metni'nde belirlenen düzeylerden A2 (Temel Düzey Kullanıcı/Ara veya Temel Gereksinim) düzeyine ulaşmanın ilk aşaması olarak belirlenmiştir. Bu yaş grubundaki öğrencilerde öncelikli olarak geliştirilmesi beklenen beceriler dinleme ve konuşma, ikincil olarak okuma ve yazmadır. Avrupa Dilleri İçin Ortak Başvuru Metni'nin A2 düzeyinde belirlenen genel kazanımları 7. Sınıf Öğretim Programı'nın çerçevesini oluşturmaktadır. Bu sınıf seviyesinde, öğrencilerin gerçekleştirmesi beklenen kazanımlar; dinleme-anlama, sözlü etkileşim, sözlü anlatım, okuma-anlama, yazma alanlarındaki kazanımlar olarak 7. Sınıf Öğretim Programı'nda verilmiştir. 

 

Tüm bu alanlardaki kazanımların yeterli olarak öğrencilerimize verilirken karşılaşılan ortak sorun Kelime Bilgisidir. Projemizde öğrencilerimizin 7. Sınıf Öğretim Programı'ndaki ilk 4 (dört) ünitesine ait kelime bilgisini güçlendirmeyi, kelime çalışmalarını daha eğlenceli bir biçime dönüştürmeyi, kelimelerin akılda kalabilme süresini arttırabilmeyi hedefliyoruz. 

 

Projemizi okul saatleri içinde ancak müfredatı aksatmadan yapmak,interaktif ve işbirlikçi etkin bir pedagojiyi kullanmak asıl hedefimiz. Bu pedagojik çerçeve içinde öğrencilerimiz, 

• çalışacakları kelimelere kolaylıkla ulaşabilecek, 

• kelime ile ilgili çalışmaları yaparken takımlar oluşturularak işbirliği yapmaları sağlanacak, 

• çalışmalarını diğer öğrenciler ile karşılaştıracak

• resim ile kelimelerini anlatırken sanatsal açıdan gelişecektir.

 

Yapılan çalışmalar okul eTwinning panosunda düzenli olarak sergilenecektir.

 

Panonun öğrenciler tarafından hazırlanmasına özen gösterilerek işbirlikçi çalışma yetenekleri güçlendirilecektir.

 

Öğrencilerimiz projedeki tüm etkinlik aşamalarında yer alacak olup, yapılan çalışmaların elektronik ortama aktarılması, çeşitli anketlere katılmaları, düşüncelerini ifade edebilecek dijital etkinliklerde (Google formlar,canva,padlet vs.) yer almaları gibi interaktif ve dijital yeteneklerinin de bu bağlamda geliştirilmesini hedefliyoruz.