Projemizin Tanıtımı

Projemizin Tanıtımı

Projemiz ; Türkiye,Tunus ve Ürdün ortaklığında 14 okul ve öğretmenin işbirliğiyle Kur’an-ı Kerim’in evrensel değerleri ışığında ahlak ve değer gelişimi sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Kuran-ı Kerim’den 10 ayet ve 10 değer seçilerek, 10 haftalık bir proje planı hazırlandı. Bu ayetlerde anlatılan peygamberlerin hayatlarından ve tasavvuf alimlerinin sözlerinden örnekler verilerek değerler işlendi.

Projemizde; öğrencilerimizin çoklu zeka gelişimi alanlarına yönelik etkinlikler planlandı. 21.yüzyıl becerileri geliştirmeleri için disiplinler arası öğrenme ortamları oluşturuldu. Sözel,dilsel,görsel,öze dönük, kinestetik, ve mantıksal zeka gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflendi.

Çocuklarımızın güçlü, sorumluluk ve ahlak sahibi bireyler olarak yetişmeleri ve ileride oluşturacakları insan kimliği hayati önem taşımaktadır.Bu bağlamda, Kuran’ı Kerim’in ebedi ve kadim öğretileriyle onların yoluna ışık tutabilmek biz eğitimciler için çok kıymetliydi.

Eğitimin evrensel diline inanarak çıktığımız proje yolculuğumuzda; Türkçe, Arapça ve İngilizce dilleri kullanıldı. Öğrencilerimizin dilsel çeşitliliği görmesi, farklılıklara saygı duyması ve evrensel bilinç oluşturması için çoklu dil anlayışıyla proje odaklı öğrenme çalışmaları yapıldı.

Projenin okulumuzdaki çalışmaları , Mart-Mayıs 2023 tarihleri arasında 6.sınıf eTwinning Kulübü öğrencilerimizin değerli katkılarıyla uygulandı.    

 

12.06.2023 77